5 сигурни стъпки към успеха

5-stapki-kam-uspeha

След дъжд качулка! Защо едва след като ни заболи зъб отиваме на зъболекар?!

Ясно е, че не трябва да чакаме успехът сам да дойде при нас. Ние сте тези, които трябва да направим нещо по въпроса.

Но кои са стъпките? Откъде да започнем?

При мен осъзнатият успех започна със СТЪПКА #1 – да посетя семинар за личностно развитие, на който се промени … общо взето НИЩО! Дадох си сметка, че съм чул прекрасна и полезна информация, но ако излизайки от семинарната зала не предприема стъпки на промяна в живота си, за мен всичко ще си остава съвсем същото.

Не бях съгласен! Трябваше ми СТЪПКА #2да започна да уча нови умения. Тук определено имах голям избор! Дали ще започна обучение за говорене пред хора (както и направих) или ще запиша чужд език или може би просто ще си избера нова професия. Важното беше просто да направя нещо различно, което да ме извади от постоянното утъпкване на вече познати до болка пътеки.

СТЪПКА #3 беше да осъзная какво се случва около мен. Не исках вече да живея на автопилот и да плувам по течението. Когато осъзнах, че различни неща в житова ми не са както ги исках, започнах да си задавам въпроси: “Това ли е желаното място, на което искам да бъда? Какво искам да променя? Кои са всички възможности това да стане? Кой може да ме подкрепи в тези задачи?”

Последният въпрос води към СТЪПКА #4, а именно да общувам с успешни хора. Една статистика сочи, че при проблем се обръщаме най-напред към нашите приятели и изключително рядко към експерти в решаването на конкретния проблем.

И разбира се СТЪПКА #5 беше да осъзная, че трябва да стане лидер в живота си. Всеки ръководи живота си по определен начин. Едни се справят добре, други не. Но аз избираш от кои да бъда!


Ето моите пет стъпки към успеха:

1. Учи

2. Практикувай

3. Задавай си правилни въпроси

4. Слушай само успели хора

5. Поеми пълна отговорност за ръководенето на живота си


Още статии като тази прочети ТУК: 

Кое е по-силно: мечтата ти или миналото ти?

Да работя на макс или да живея на макс?

 

Facebook Comments