Кое е по-силно: мечтата ти или миналото ти?

koe-e-po-silno-minaloto-ili-mechtite-ti

Кое е по-силно: мечтата ти или миналото ти? Що за въпрос?

Една статистика сочи, че над 90% от хората са зациклили в живота си в следствие на нещо, което се е случило в миналото им. Може би и ти си един от тях и си мислиш: “Защо това се случва точно на мен?”. Е, случилото се е и за жалост няма как да върнем времето назад, за да го променим.

Как обаче да преодолеем всички онези ситуации, които са ни сложили печат и да започнем да мислим и действаме различно?

Две са основните причини за промяна  – вдъхновение и отчаяние. Позитивна и негативна. Нека започнем с втората.

Отчаянието е силна емоция, която се проявява най-често когато “ножът опре до кокала”. Тогава всеки човек е готов да се задейства и да промени рамката на своя живот.

Какво да кажем за вдъхновението? То е един от малкото позитивни стимули, които имат силата дългосрочно да поддържат нашето развитие. Препоръчвам го!

Извори на вдъхновение са нашите мечти, хора, които живеят вдъхновяващ живот, семейството ни, книги, музика, изкуство.

Замисли се! Ако имаше всичко, което ти трябва, за да живееш живота на мечтите си, как би изглеждал той? Как би се чувствал? Какви взаимоотношения, финанси и лайфстайл би искал да имаш? Скандалното е, че дори днес ние притежаваме всичко необходимо, за да живеем именно този живот, а не го живеем!

А какво стана с негативното минало? Истината е, че всяка една случка може да придобие нов смисъл и значение. Макар да не сме способни да върнем времето назад, ние можем да променим смисъла, който влагаме в това, което сме преживели. Представи си, че имаш внуци и искаш да им разкажеш история с поука. Хващаш най-предизвителния момент от живота ти и го преобразяваш така, че да се превърне във вдъхновение за тях.

А относно въпроса за миналото или мечтата – имаш волята сам да избереш!


Още статии като тази прочети ТУК: 

5 сигурни стъпки към успеха

Да работя на макс или да живея на макс?

 

Facebook Comments