Как да повишиш продуктивността си?

продуктивност

Познавате ли хора, които работят толкова здраво, че често не можем да разберем какво точно са свършили?

Вярвам, че всеки човек е способен на неизмерими успехи, но как да ги постигнем? Във време на подем или предизвикателства е важно всеки да знае накъде е тръгнал и как ще стигне там.

Бих искал да споделя с вас няколко УСПЕШНИ ПРАКТИКИ, които ми помагат да бъда по-ефективен.


1. Бъди наясно какво точно искаш да постигнеш! 

И свържи това, което искаш да постигнеш пряко с начина, по който ще се подобри живота ти, когато вече го имаш.

Важно е да имаме цели и мисля, че е също толкова важно да сме наясно по какъв начин те подобряват живота ни. Някои беше казал: „Ако не знаеш накъде си тръгнал, ще пристигнеш някъде другаде!“. Когато си устремен към целта си, независимо дали е дългосрочна, средносрочна или краткосрочна, е необходимо да извървиш определен път и да научиш много неща. В какъв човек ще се превърнеш преминавайки през този процес?


2. Фокусирай се върху реалните резултати, а не върху отделеното време! 

Харесва ми твърдението, че „На никого не му плащат за единица време – на месец, на ден или на час! Ако беше така щеше да получава пари дори докато си стои вкъщи!“

В края на деня това, което има значение е какъв е резултата на твоя труд, вложен в единица време. Ако можем да произвеждаме по-големи резултати за същата единица време, то със сигурност ще сме оценени по-високо на пазара на труда.


3. Почивай си … наистина!

Нека си зададем въпроса: „Кога за последно съумях да си почина реално?“

За да сме способни да произвеждаме ефективно, ясно е, че трябва да сме отпочинали. Но как да си почиваме? Чували ли сте ваши познати да казват, че искат да си починат след почивката? Изглежда като задача за космонавти!

За да се чувстваме отпочинали е важно да включим три аспекта в почивката – ум, тяло и емоции!

* За нашия ум е важно да не го ангажираме с никакви цели и задачи (важни и не толкова важни), а да се постараем поне за момент да не мислим за нищо. Трудна задача, за която се изисква усилие и постоянство! Много хора физически си почиват, но мисловно са ангажирани с работата или бизнеса си.

* За тялото ни е необходим сън и да не прекаляваме с физическото натоварване, а по-скоро да поддържаме тонус с леки упражнения и добра храна. Много е трудно да си отпочинал и да се чувстваш в добра форма, ако си преяждаш три пъти на ден. По-добре хапвай по-малко и по-често!

* За емоциите е нужно да прекараме време с приятни хора и да имаме зареждащи преживявания заедно. Това може да е разходка сред природа със семейството, пикник с приятели и всичко друго, което носи положителни емоции.

Взимайки предвид тези три аспекта, изграждащи пълноценната почивка ние сме способни да дадем най-доброто в работните си ангажименти. По този начин ще дадем стойност и качество и най-вече ще сме удовлетворени от себе си!


Още статии като тази прочети ТУК: 

Как да преодолеем всяка криза?

Как да превърна ума си в своя най-добър помощник?

Какво поведение демонстрирам и как другите ме възприемат?

 

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *