Как да бъдеш най-добрата версия на себе си?

kak-da-badesh-po-dobra-versia-na-sebe-si

Сещаш ли се за ситуация в твоя живот, в която сякаш всичко ти е вървяло по вода и си имал усещането, че се движиш в призива и мисията си? Опитай се да си спомниш много детайлно кои са били всички фактори, които са съпътствали това успешно представяне. Фактори извън теб като например хора, обстоятелства и конкретно време. И разбира се фактови вътре в теб – отношение, нагласа, жертвоготовност, мотивация и подготовка.

От друга страна се замисли за ситуация, в която нещата не са се стекли по най-добрия начин и е имало много минуси.

Ако трябва да обобщя как всеки от нас може да бъде най-добрата версия на себе си, бих казал, че това става когато максимизираме всички онези фактори, които са ни направили успешни и когато минимизираме всички онези, които са ни попречили да сме най-добрите. След това рамкираме тези две парадигми в единица време и ги пречупим през призмата на нашите мечти и цели!


Ето 3 стъпки, които ми помагат да бъда най-добрата версия на себе си. Ще помогнат и на теб!

1. Имай дългосрочна визия. Всеки иска най-добрия живот днес, но малко от нас могат да си представят как изглежда този живот. Наскоро мой близък ми сподели една мисъл: „Хората много често надценяват това, което могат да постигнат за една година и подценяват това, което могат да постигнат за десет“. Разработи си табло на мечтите и го опреснявай всяка година. Както страницата ти във фейсбук се опреснява, така и нашите мечти се опресняват и еволюират. Колкото повече израстваме, толкова по-далеч е бъдещето можем да видим!

2. Фокусирай се само върху едно единствено нещо в единица време. Можеш да постигнеш всичко, но не и ако фокусът ти е разпилян на няколко места. Влагай мислите и енергията си само в дейността, която е важна за теб в момента. Надали има по-лесен начин да убиеш динамиката и моментума на развитие от опита да правиш две или три неща по едно и също време.

3. Мисли на едро и прави малки крачки всеки ден. Големите и стойностни неща в живота са комбинация и последователност от множество малки. Когато правиш седмичния и дневния си план, задай си въпроса: „Действията, които ще осъществя днес приближават ли ме към моите дългосрочни мечти и цели или ме отдалечават?“ Ако отговорът не ти допада, със сигурност е необходимо да направиш промяна.

* За момент щях да пропусна така важното постоянство! „Успешният живот не се изгражда за 2 минути като пуканки в микровълнова. Необходими са часове къкрене в гърнето!“


Още статии като тази прочети ТУК: 

Как да повишиш продуктивността си?

Как да преодолеем всяка криза?

Как да превърна ума си в своя най-добър помощник?

 

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *