Глупаво ли е да се надяваш?

glupavo-li-e-da-se-nadiavash

Всеки от нас е имал позитивно очакване за определени ситуации в живота си и в крайна сметка нещата не са се развили по начина, който сме искали.

И какво от това? Идва следващият ден, идва нова възможност!

Какво обаче ще бъде различно на следващия ден? Ами от нас си зависи! Ако правим едни и същи действия, няма как да очакваме различен резултат. Колкото и да храним надеждите си, не променим ли нещо, ние просто се въртим в една порочна спирала.

Сещам се за едно изказване – игра на думи – “Надеждата е за безнадеждните”. Да бе да!

Всеки човек е достатъчно креативен, за да открие нови подходи за излизане от определена ситуация. За целта е нужно само да видим ситуацията от различен ъгъл и да построим нова пътека.

Не трябва да се страхуваме да започнем да вървим с малки крачки, просто защото не знаем какво ще се случи на десетата крачка. Нека се фокусираме върху това, което имаме и как да го използваме сега, а не какво нямаме и какво ще ни спъне десет крачки напред.

Не губи времето и енергията си в чудене дали „чашата е наполовина пълна или наполовина празна“, защото е и двете. Вярвай осъзнато в способностите си! Насочи вниманието си върху всички ресурси, с които разполагаш и как можеш да ги използваш стратегически единствено и само в настоящия момент.

Тренировката е най-важната част! Тренирай мислите, емоциите и физиката си! Да се надяваме и да действаме, изпълнени с надежда може да се превърне в непроменим принцип на действие.

И да не забравяме, че следвайки тези успешни пътеки ще вдъхновим всички около нас да бъдат по-обнадеждени за живота си. А какво по-хубаво от това!


Още статии като тази прочети ТУК: 

Кое е по-силно: мечтата ти или миналото ти?

Да работя на макс или да живея на макс?

5 сигурни стъпки към успеха

 

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *